تاریخ انتشار : 11 تیر 1394 13:40

گزارش رونمایی کتاب مقدمه ای بر حقوق و رویه داوری تالیف آقای محمد کاکاوند

به اهتمام پژوهشکده حقوقی شهر دانش مراسم رونمایی  از کتاب حقوق و رویه داوری تألیف محمد کاکاوند عصر روز چهارشنبه 20 خرداد 94  از  ساعت 30 : 17  با حضور اساتید، داوران مرکز داوری اتاق ایران، وکلای دادگستری، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای حقوق در سالن اجتماعات خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار و مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

در ابتدا آقای دکتر سیّد قاسم زمانی در سخنان خود گفتند که متاسفانه امروزه این طرز فکر وجود دارد که فعالیتهای انتشاراتی اولاً و ابتدائاً به ذات عملی است اقتصادی و سودآور و ثانیاً و بالعرض عملی است پژوهشی. واقعیت این است که بسیاری از کتابهای موجود در بازار حتی ارزش نقد کردن هم ندارد. موسسه مطالعات و پژوهشهای حقوقی شهر دانش همیشه کوشیده است که بهترین آثار حقوقی را در حوزه های مختلف چاپ و منتشر کند؛ از جمله این آثار که اخیراً چاپ کرده است کتابی است که آقای محمد کاکاوند با عنوان مقدمه ای بر حقوق و رویه داوری تالیف کرده اند.

در این جلسه نقد و معرفی کتاب بر عهده آقای دکتر علی اصغر صحرائیان عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز بود. ایشان با مطالعه کتاب با اشاره به تجارب آقای محمد کاکاوند در دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران و ادامه مطالعات در حوزه داوری با انتشار رساله جرح داوران و خدمت در مرکز داوری اتاق ایران مخصوصا با اشاره به انتشار گزیده آرای مرکز داوری اتاق ایران در دو جلد به همت آقای محمد کاکاوند گفتند که نویسنده با توجه به تجارتش موضوع را از نزدیک لمس کرده و آن را به گونه ای شیوا بیان کرده است که مشابه آن را به زبان فارسی نداریم و کار ایشان با دیگری کتاب های فارسی فرق می کند. آقای دکتر علی اصغر صحرائیان بر نثر جالب نویسنده بسیار تاکید کردند و نمونه هایی از آن را برای حضار قرائت کردند. ایشان اشاره ای به ساختار کتاب هم کردند که در آن تمام مسائل داوری از ابتدا تا به انتها از توافق طرف ها تا اعتراض به رای داور را در بر می گیرد. مخصوصا برای مثال  یکی از نقاط قوت کتاب بررسی ماهیت قرارداد داور است که در نوشته های فارسی به آن توجهی نشده است. و نیز برگ بازبینی شکل رای داور که می تواند داور را راهنمایی کند تا از ابتدا تا انتهای جریان داوری چیزی را از قلم نیندازد. از دیگر نکاتی که دکتر صحرائیان بر آن تاکید کردند منابع فارسی و انگلیسی کتاب بود که آن را هم بسیار خوب اعلام کردند. علی رغم محاسن کتاب آقای دکتر صحرائیان بر موارد چندی اشاره کردند که نویسنده توضیحی از آنها برای حضار ارائه کنند.

سپس آقای محمد کاکاوند از علت نگارش مقدمه تاریخی و مقدمه تحلیلی سخن گفتند که در مقدمه تاریخی توجه خودشان را به این نکته جلب کرده است که قانون، قانون گذار را به ذهن متبادر می کند و وجود قانون گذار فرع بر تشکیل دولت- کشور به شکل امروزی است. قبل از تشکیل دولت کشور هر کس که قوی تر بود با کاربرد زور به خواسته خود می رسید نه از دادگاه خبری بوده است و نه از دادگستری. اما داوری از لحاظ زمانی مقدم بر رسیدگی دادگاه های دادگستری. در مقدمه تحلیلی از جوهر موضوع کتاب سخن گفته اند. که خواننده در کتاب چه چیزی را خواهد دید تا بتواند تصویری خوب از کتاب و موضوع آن بدست بیاورد.

در پایان این جلسه به دعوت آقای دکتر سید قاسم زمانی آقای دکتر هدایت اله فلسفی و آقای دکتر مرتضی شهبازی نیا برای رونمایی از کتاب دعوت شدند کتاب به دست آقای دکتر هدایت اله فلسفی رونمایی شد.